Ο ιστότοπος www.expofos.gr αποτελεί το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και πώλησης των εμπορευμάτων της εταιρείας EXPOFOS MON.I.K.E. που εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο Αττικής στην Λ. Αμφιθέας 80 με Τ.Κ. 17564 ( ΑΦΜ: 800489386 / ΓΕΜΗ: 125266501000 / Δ.Ο.Υ.: Γλυφάδας).

E-mail επικοινωνίας:  [email protected] ,Τηλέφωνο Παραγγελιών: 210 9853787 / 210 9821980, Φαξ: 210 9853788.

Η είσοδος και η περιήγηση στο ηλεκτρονικό κατάστημα της www.expofos.gr, με σκοπό την πραγματοποίηση των αγορών σας σε αυτό γίνεται με αποκλειστική σας ευθύνη και προϋποθέτει την αποδοχή των γενικών όρων και όρων χρήσης που περιγράφονται στο παρόν κείμενο. Κάθε συναλλαγή με την εταιρία EXPOFOS δια μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των όρων αυτών.

Προτού περιηγηθείτε και πραγματοποιήσετε συναλλαγές με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή και βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε χρήστης διαφωνεί με τους όρους αυτούς οφείλει να αποφύγει τη χρήση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Η εταιρία EXPOFOS διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών.

Διαθεσιμότητα εμπορευμάτων:

H εταιρία EXPOFOS ανανεώνει καθημερινά την διαθεσιμότητα των προϊόντων από το πρόγραμμα μηχανογράφησης της, ώστε ο αριθμός των εμπορευμάτων να είναι όσο το δυνατό καλύτερα ενημερωμένος σύμφωνα με το πραγματικό απόθεμα. Σας γνωρίζεται ότι υπάρχει η πιθανότητα στο ηλεκτρονικό εμπόριο να υπάρχουν λανθασμένες διαθεσιμότητες λόγω των συνεχόμενων ή ταυτοχρόνων παραγγελιών, ακόμα και λόγω ελλιπούς ενημέρωσης τού αποθέματος από τους προμηθευτές, με αποτέλεσμα το αυτόματο σύστημα διαθεσιμότητας να μην προλάβει να ενημερωθεί έγκαιρα.

 Αποποίηση ευθύνης:

H εταιρία EXPOFOS δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη σε τιμές, χαρακτηριστικά ή φωτογραφίες και διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής τιμών χωρίς προειδοποίηση. Η μεταφορά των εμπορευμάτων γίνεται με την ευθύνη τού πελάτη. Επιπλέον η διαθεσιμότητα ενός προϊόντος ενδέχεται να αλλάξει από τον προμηθευτή χωρίς προειδοποίηση, οπότε τυχόν αποκλίσεις μπορεί να υπάρξουν χωρίς ευθύνη της επιχείρησης και σε αυτήν την περίπτωση υποχρεούμαστε να σας επαναπροσδιορίσουμε τον χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων που έχετε παραγγείλει.
Οι τιμές τού online καταστήματος ισχύουν μόνο για τις ηλεκτρονικές σας παραγγελίες ενώ στο κατάστημα οι τιμές ενδέχεται να διαφοροποιούνται.

Χρόνος Αποστολής παραγγελιών:

Ο απαιτούμενος χρόνος για την εκτέλεση μιας παραγγελίας είναι δύο εργάσιμες ημέρες εφόσον τα προϊόντα που παραγγείλατε είναι άμεσα διαθέσιμα. Στην περίπτωση που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα η εταιρία θα επικοινωνεί μαζί σας μέσω email ή τηλεφώνου για να σας ενημερώσει για τον χρόνο αποστολής. Επιπλέον ο χρόνος παράδοσης διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο αποστολής/παραλαβής που έχετε επιλέξει καθώς και τον προορισμό.

Ειδικές Παραγγελίες:

Για ειδικές παραγγελίες, πρέπει να επικοινωνήσετε με το κατάστημα ώστε να αποφευχθούν τυχόν λάθη. Επιπλέον για μια ειδική παραγγελία η πληρωμή θα γίνετε μόνο με κατάθεση ή πιστωτική-χρεωστική κάρτα και δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής τού εξειδικευμένου προϊόντος. Επιπρόσθετα ο χρόνος αποστολής εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την προμηθεύτρια εταιρία.

Ακύρωση Παραγγελίας:

Η παραγγελία σας μπορεί να ακυρωθεί μέχρι την ώρα τής εκτέλεσης της, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία, είτε με email στο info@expofos,gr αναγράφοντας τον αριθμό τής παραγγελίας σας. Στην περίπτωση που η παραγγελία σας έχει ήδη αποσταλεί και επιθυμείτε να την ακυρώσετε τότε θα χρεώνεστε τα μεταφορικά για την αποστολή αυτών καθώς και τα μεταφορικά για την επιστροφή των εμπορευμάτων στην εταιρεία EXPOFOS. Τα επιστρεφόμενα εμπορεύματα θα πρέπει να βρίσκονται άθικτα, σε άριστη κατάσταση και στις συσκευασίες, όπως αυτά εστάλθησαν σε εσάς.

Επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων:

Σε περίπτωση που  το είδος φέρει ελάττωμα απ’ τον κατασκευαστή, εφόσον αυτό βεβαιωθεί από τον εξουσιοδοτημένο επισκευαστή που παρέχει την εγγύηση καλής λειτουργίας ή σε περίπτωση που η ίδια η εταιρία παρέχει απευθείας την εγγύηση καλής λειτουργίας ισχύουν τα ακόλουθα:

Η εγγύηση παρέχεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που αναγράφεται στα αναλυτικά χαρακτηριστικά τού προϊόντος. Με το πέρας αυτού τού διαστήματος η επισκευή ή η αντικατάσταση τού προϊόντος είναι δυνατή με επιπλέον χρέωση μετά από νέα συμφωνίας με τον πελάτη.
Η επιστροφή τού προς αντικατάσταση προϊόντος θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα έγγραφα που συνόδευαν το εμπόρευμα κατά την αποστολή του και με ακέραια τη συσκευασία του. Αν πρόκειται για ελάττωμα που διαπιστώθηκε αργότερα από την παράδοση και η συσκευασία δεν υπάρχει ή επίσης αν η συσκευασία τού προϊόντος παραλήφθηκε από τους διανομείς κατά την παράδοση τού είδους δεν απαιτείται η συσκευασία τού προϊόντος.
Η επιστροφή τού προϊόντος θα πραγματοποιείται, είτε με μεταφορικά μέσα της εταιρείας μας, είτε μέσω courier, ή στο φυσικό κατάστημα της εταιρείας EXPOFOS ΜΟΝ.Ι.Κ.Ε. Στις περιπτώσεις επιστροφής μέσω courier, o πελάτης επιβαρύνεται με τα έξοδα τής αποστολής προς την εταιρία και η εταιρία επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολής τού αντικατασταθέντος ή επισκευασμένου προϊόντος. Αφού επιστραφεί το προϊόν γίνεται έλεγχος του ελαττώματος που αναφέρεται από τον πελάτη και κατόπιν επικοινωνία μαζί του για ενημέρωσή του σχετικά με τα αποτελέσματα τού ελέγχου.
Εφόσον διαπιστωθεί το ελάττωμα, πραγματοποιείται επισκευή ή αντικατάσταση τού προϊόντος. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επισκευή τού προϊόντος (σε εύλογο χρόνο) και δεν μπορεί να βρεθεί από την εταιρεία άλλο προϊόν (αντίστοιχων ή καλύτερων χαρακτηριστικών ή αντίστοιχης αξίας) για αντικατάσταση, η συναλλαγή ακυρώνεται. Σε περίπτωση ακύρωσης τής συναλλαγής η επιστροφή των χρημάτων τής αρχικής αγοράς γίνεται με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο είχε γίνει η αρχική πληρωμή τού πελάτη προς την εταιρεία.  Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή το Ηλεκτρονικό κατάστημα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό τής οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του αυτής έναντι τού πελάτη.

Επιστροφή Χρημάτων:

Σύμφωνα με τις διατάξεις τού νόμου 2251/1994 άρθρο 3 παράγρ.4 που αφορά στις αγορές από απόσταση (online), η επιστροφή χρημάτων θα γίνεται εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τής αίτησης υπαναχώρησης του πελάτης και με την προϋπόθεση ότι το προϊόν έχει επιστραφεί. Η εταιρεία μας θα επιστρέψει το ποσόν τής αγοράς μετά την παραλαβή τού προϊόντος στο κατάστημά της και τον έλεγχο αυτού. Επιπρόσθετα για την επιστροφή χρημάτων ισχύουν τα εξής: Εάν η εξόφληση έχει γίνει με πιστωτική κάρτα, τότε η εντολή επιστροφής χρημάτων δίνεται άμεσα από την εταιρία και τα χρήματα πιστώνονται στην κάρτα σας σε 3-5 εργάσιμες ανάλογα με την τράπεζα που εξέδωσε την κάρτας σας. Εάν η εξόφληση έχει γίνει τοις μετρητοίς στο κατάστημα τής εταιρείας μας τότε τα χρήματα επιστρέφονται με την επιστροφή των προϊόντων. Εάν η εξόφληση έχει γίνει με αντικαταβολή τα χρήματα επιστρέφονται εντός 14 εργάσιμων ημερών. Σημειώνεται ότι η επιστροφή χρημάτων γίνεται αφού πρώτα  ελεγχθεί η κατάσταση των επιστρεφόμενων προϊόντων από τους υπαλλήλους τής εταιρείας  μας. Τα μεταφορικά για την επιστροφή των προϊόντων στο κατάστημά μας επιβαρύνουν τον πελάτη.

Ασφάλεια Συναλλαγών

Για τις ασφαλείς εμπορικές συναλλαγές σας online, το ηλεκτρονικό κατάστημα https://expofos.gr/ χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL HTTPS LETS ENCRYPT (https://letsencrypt.org/repository/).

Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να κρυπτογραφήσουμε όλες τις προσωπικές σας πληροφορίες, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η παρέμβαση τρίτων προσώπων σε αυτές, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους μέσω του Διαδικτύου.
Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer) αποτελεί το παγκόσμιο σημείο αναφοράς σήμερα, για την πιστοποίηση διαδικτυακών τόπων στους χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των χρηστών και των διαδικτυακών εξυπηρετητών (servers).

Alpha Bank: Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών “Alpha e-Commerce” της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layers – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι να φτάσει αυτή στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.